رییس انجمن سکته مغزی خبر داد: تدوین درسنامه سکته مغزی برای تکنیسین اورژانس

رییس انجمن سکته مغزی ایران با بیان این که در وزارت بهداشت از اول امسال کمیته ای برای ساماندهی به درمان سکته مغزی تشکیل شد، گفت: در جریان این کمیته، زیرگروه های متعددی نیز تشکیل شد که قسمت های مختلف مرتبط با سکته مغزی را پوشش دهند. این زیر گروه ها از قسمت های پیش بیمارستانی، داخل بیمارستان و خارج از بیمارستان تشکیل شده اند.AWT IMAGE
دکتر بابک زمانی همچنین افزود: ما در کارگروه پیش بیمارستانی و در بررسی ها متوجه شدیم که در انتقال بیماران سکته مغزی از منزل تا بیمارستان مشکلات بسیار زیادی وجود دارد. به طوری که سرعت انتقال بیماران سکته مغزی از طریق آمبولانس و سیستم های شهری در مقایسه با دنیا و حتی کشورهای منطقه حداقل است و حتی درصد بسیار زیادی از این بیماران با وسایل شخصی به بیمارستان انتقال داده می شوند در حالی که اگر با وسایل عمومی بیمارستانی به بیمارستان مراجعه کنند، امکان ساماندهی آنها بسیار بیشتر است ضمن این که می توان بیمار را به نزدیک ترین مراکز درمانی ارجاع داد.
وی با اشاره به این که در ضمن از داخل آمبولانس می توان به مرکز درمانی هدف هشدار داد تا آمادگی های لازم در آن مرکز برای بیمار فراهم شود، خاطرنشان کرد: این سیستمی است که در تمام دنیا در حال اجرا است بخصوص در کشورهای پیشرفته مثل آمریکا و آلمان.

درمان بیماران سکته مغزی باید از داخل آمبولانس آغاز شود
به گفته رییس انجمن سکته مغزی، قدم بعدی این است که بعد از این که تعداد قابل توجهی از بیماران با آمبولانس ها به بیمارستان ارجاع داده شدند، تجهیزات داخل بیمارستانی نیز کم کم افزایش یابد تا به جایی برسد که مثل سایر کشورهای پیشرفته درمان بیماران از داخل آمبولانس شروع شود. در کشورهای پیشرفته در داخل آمبولانس ها دستگاه سی تی اسکن موجود است و درمان بیمار از همانجا آغاز می شود.
دکتر زمانی تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر درصد کسانی که با آمبولانس ها تماس می گیرند بسیار زیاد است و بیماران سکته مغزی انگار در این میان گم شده اند به طوری که ماموران اورژانس به درستی شاید تشخیص ندهند که بیمار سکته مغزی کدام است. اطرافیان بیماران نیز اطلاعات درستی به سیستم اورژانس نمی دهند.
وی با بیان این که امکانات بالقوه اورژانس کشور خیلی عالی است و در خیلی از بیماری های دیگر این امکان وجود دارد که بیمار را زیر یک ساعت حتی با هیلی کوپتر جابه جا کنند، اضافه کرد: تکنسیسن های اورژانس نیز دوره های بسیار خوبی دیده اند.
به گفته دکتر زمانی، در مورد سکته مغزی بین وزارت بهداشت و انجمن سکته مغزی نیاز به هماهنگی های زیادی وجود دارد ضمن این که در کمیته یاد شده، تصمیم بر این شد در مورد این بیماری و نحوه انتقال بیماران آموزش های خاصی را برای تکنیسین اورژانس در نظر بگیریم تا ذهنیت آنها در مورد سکته مغزی بهتر شود.
رییس انجمن سکته مغزی ضمن تاکید بر این که هنوز کوچکترین آموزشی برای اداره سکته مغزی در دوره آموزشی تکنیسین های اورژانس وجود ندارد، بیان داشت: قرار است آموزش هایی برای تکنیسین اورژانس در نظر بگیریم تا بخشی از دوره های آموزشی باشد که به استناد آنها تکنسین ها بتوانند ارتقاء درجه پیدا کنند. همچنین تصمیم گرفته شده محتوای آموزشی برای تمام کشور یکسان و یکنواخت باشد و چون امکان آموزش شش هزار تکنیسین اورژانس وجود ندارد، بنا بر این است که 200 تا 300 تکنیسین بالارتبه تر آموزش ببینند و بعد آن را به مابقی انتقال دهند.
دکتر زمانی ادامه داد: از این رو یک درسنامه آموزشی که خیلی از متخصصان مغز و اعصاب و متخصصان اورژانش کشور در آن نقش داشته اند، تدوین شده است. قسمت اورژانس وزارت بهداشت نیز به دنبال آن است که این درسنامه را جزو آموزش های الزامی تکنیسین اورژانس قرار دهد.
وی در پایان گفت: با این درسنامه سکته مغزی در پیشخوان سیستم تکنیسین های اورژانس قرار می گیرد البته از طریق کمیته های دیگر سعی می شود بیمارستان هایی که مخصوص درمان سکته مغزی هستند و امکانات بهتری برای آن دارند، شناسایی گردد تا اورژانس ها بیماران را به این بیمارستان ها منتقل کنند.

 | تاریخ ارسال: 1394/6/17 |