دبیر همایش سکته مغزی: روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد سکته مغزی در شهر تهران گزارش می شود

بروز سکته مغزی به طرز عجیبی در کشور ما رو به افزایش است و خیلی از بیماران اقدامات پیشگیرانه از این بیماری را نمی دانند؛

دبیر همایش سکته مغزی با اشاره به این که این همایش در ۱۶ام ماه جاری در فرهنگسرای ارسباران انجام می شود، توضیح داد: انجمن سکته مغزی که اقدام به برپایی این همایش کرده، یک انجمن علمی و حمایتی در ارتباط با بیماری سکته مغزی است و از سال ۸۶ شروع به فعالیت کرده است.
دکتر فرامرز امیری خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این همایش اطلاع رسانی در مورد وجود چنین انجمنی در کشور است ضمن این که مردم باید بدانند در مورد سکته مغزی به چه علائمی باید توجه کنند.
این متخصص مغز و اعصاب بیان داشت: در رابطه با سکته قلبی آنقدر اطلاع رسانی خوب بوده که حتی در نقاط دور افتاده کشور فردی دچار سکته قلبی شود، اولین خواست بیمار و اطرافیان بستری شدن در واحد سی سی یو است ولی در مورد سکته مغزی به اندازه کافی اطلاع رسانی نشده و زمان طلایی رساندن بیمار به مراکز درمانی که معمولا سه تا شش ساعت اول بعد از سکته است، از دست می رود و اطرافیان آن را به روزهای آتی موکول می کنند.
دکتر امیری با تاکید بر این که بدنه جامعه و افراد پرخطر علائم اولیه بیماری را باید بشناسند و با شناخت این علائم در صورت سکته مغزی به مراکز درمانی زودتر مراجعه کنند، توضیح داد: همایش سکته مغزی با حضور افراد صاحبنظر، هنرمندان و پیشسکسوتان و بیماران سکته مغزی که در حال حاضر زندگی عادی می کنند برگزار می شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که سکته مغزی در کشور ما سومین علت مرگ و میر است، ادامه داد: به نظر می رسد با توجه به شیوع بالای سکته مغزی حتی در افراد جوان روزانه چیزی در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد سکته مغزی در سطح شهر تهران اتفاق بیفتد. سکته مغزی اصولا در افراد بالای ۶۵ سال باید بروز می کند و هرچه هرم سنی به سمت بالا برود و طول عمر جامعه زیاد شود، شیوع سکته مغزی نیز افزایش خواهد یافت ولی متاسفانه در کشور ما به چند علت شیوع سکته مغزی در افراد جوان بیشتر است.
دبیر همایش سکته مغزی با اشاره به این که زندگی شهری، سبک زندگی، مصرف سیگار، استرس، مواد غذایی نامناسب و... از علل کاهش سن سکته مغزی است، گفت: بروز سکته مغزی به طرز عجیبی در کشور ما رو به افزایش است و خیلی از بیماران اقدامات پیشگیرانه از این بیماری را نمی دانند؛ در مورد این که قند ایده آل و فشار خون چه میزان باید باشد،حتی افراد تحصیل کرده نیز اطلاعات اولیه را ندارند.
دکتر امیری تصریح کرد: همایش سکته مغزی پلی بین بیماران و انجمن سکته مغزی برقرار می کند که اطلاع رسانی در مورد این بیماری به طور صحیح از مجرای موثق و بدون ایجاد واهمه در جامعه صورت گیرد.
وی با بیان این که برای رسیدن به این هدف همایش رسانه ها می توانند بسیار موثر باشند، خاطرنشان کرد: خدمات بعد از بیمارستان و توانبخشی بیماران سکته مغزی برای جلوگیری از سکته مجدد بسیار اهمیت دارد چون متاسفانه خیلی از بیماران به دلیل عدم دریافت این خدمات چند ماه بعد مجددا سکته می کنند. وظیفه انجمن سکته مغزی و جامعه پزشکی این است که بیماران را از خطر مجدد آگاه کنند.
به گفته دکتر امیری، انجمن سکته مغزی سالیانه کنگره های سراسری و بین المللی را تصدی گری کرده است. از طرفی با میانجی گری های صورت گرفته در ورود داروهای مناسب برای بیماران فعالیت کرده و در سیاست گذاری های وزارت بهداشت برای در نظر گرفتن درمان های بهینه برای بیماران نقش داشته است. اما فعالیت های مردم گرایانه با تمرکز بیشتر روی بیماران تا به حال صورت نگرفته بود و هدف از این همایش این است که رویکرد مردم گرایانه پررنگ تر شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان گفت: این همایش ابتدا در تهران و در آینده نزدیک در شهرستان های مختلف برگزار خواهد شد. آخرین دستاوردهای علمی در مورد سکته مغزی نیز در این همایش مورد بحث گذاشته می شود. شعار همایش نیز «صدای سکته مغزی را بشنویم» است. سکته مغزی بر خلاف سکته قلبی بدون درد است و بیمار ضعف دارد. همچنین سکته مغزی سه علامت اصلی دارد: کج شدن صورت، ضعیف شدن دست و پا و اختلال کلام. شعار همایش از این سه علامت اصلی گرفته شده است.

 | تاریخ ارسال: 1394/5/21 |